Protegir l’entrenament: La importància de la dieta abans de fer esport

L’alimentació és un dels factors clau per millorar marca o gaudir més dels entrenaments. Sigui quin sigui l’esport que practiques, una hidratació correcta i una bona nutrició t’ajuden a recuperar l’energia gastada.

  • Ingereix hidrats de carboni 1 hora o 1,5 hores abans d’entrenar
  • Hidrata’t bé abans de començar a fer exercici
  • Fes una dieta adequada durant tot el dia

El que mengem i bevem abans de practicar esport condiciona tant la pràctica esportiva en sí com la recuperació posterior.

Entre 1 hora i 1,5 hores abans de l’entrenament és fonamental ingerir aliments amb hidrats de carboni que al contenir glucosa, s’emmagatzema en forma de glucogen i s’allibera en forma d’energia durant la pràctica esportiva.

Cereals integrals com l’arròs, la civada, la quinoa o el mill, la pasta d’espelta integral o el pa sense gluten en són un bon exemple.

Cal evitar els sucres senzills i els greixos just abans de fer esport i en general, cal defugir dels aliments difícils de pair.

Abans de fer exercici cal una bona hidratació. S’ha de tenir en compte que l’aigua és el component més abundant del nostre organisme i suposa entre el 60% i el 70% del pes corporal.

Una hora abans de la pràctica de l’exercici s’hauria de beure mig litre d’aigua i si l’esport és de competició o d’alt rendiment, caldrà ingerir-ne més d’un litre.

Independentment de que l’exercici es faci al matí, a la tarda o al vespre, procurarem portar una dieta adequada i saludable durant tot el dia: abans per preparar-nos, durant l’exercici si aquest és intens o de llarga durada i després per la recuperació de l’energia perduda.

De tot això i molt més en va parlar la farmacèutica i coach nutricional Carla Escuder al centre esportiu El Sorrall a finals d’abril en el marc de les jornades que organitzem sobre la nutrició esportiva.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

4 × un =