Protegir l’entrenament: La importància de la dieta durant la pràctica esportiva

El cos humà consta, en la seva composició, d’un gran percentatge d’aigua: entre el 55% i el 60% i la modificació d’aquest percentatge pot tenir algunes conseqüències que poden influir en el correcte funcionament del cos.

La temperatura ambiental i la humitat en excés ens fan augmentar el grau de sudoració i la pèrdua de líquid. Si aquesta pèrdua de líquids no es repara, és quan sorgeixen problemes i alteracions en el rendiment físic. La pèrdua d’aigua va acompanyada d’una eliminació d’altres substàncies com el clor, el sodi i el potassi.

Per tant, és molt important hidratar-se durant la pràctica esportiva. La deshidratació comporta disminució de rendiment i dificultat per eliminar l’àcid làctic, responsable del defalliment. Es recomana beure cada 20 minuts.

Si l’activitat física dura entre 45 minuts i 1 hora, és suficient beure només aigua durant la pràctica. Si dura més, s’han de reposar els hidrats de carboni (sucres) i els electròlits com el sodi i el potassi, ja sigui mitjançant begudes esportives o amb gels, barretes, gominoles esportives…

Pel que fa a la beguda esportiva, és important que ens fixem en la composició perquè l’aportació d’hidrats de carboni i de sodi sigui la necessària. Seria interessant prendre-les fredes per tal que els hidrats de carboni no ens provoquin malestar digestiu.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

dos × 1 =