6 COSES QUE HAS DE SABER DE LA LACTÀNCIA MATERNA

Setmana Mundial de la lactància materna

La llet materna conté tot el que el nadó necessita durant els sis primers mesos de vida, afavorint el seu creixement, maduració i salut. Molts dels components de la llet materna s’encarreguen de protegir-lo mentre el seu sistema immunitari completa el seu desenvolupament, protegint-lo de malalties.

La lactància materna té molts beneficis tant pel nadó com per la mare, i per gaudir-ne, cal tenir en compte una sèrie de recomanacions:

  • Segueix una dieta sana i menja una mica més

    Si la mare ja seguia una dieta equilibrada, no cal variar-la tot i que la OMS recomana que la mare incrementi un 10% la seva ingesta si no és físicament acUpdatetiva i un 20% si fa exercici de forma moderada o intensa.

  • Conserva la llet

    La llet materna es pot congelar i mantenir fins a quatre setmanes en un congelador, millor en pots de vidre, sense perdre les propietats. A temperatura ambient d’entre 19º i 22º pot conservar-se fins a 10 hores.

  • No el sobrealimentis

    La llet materna ha de ser l’únic aliment que un recent nascut requereix fins els sis mesos d’edat. No fa falta sobrealimentar-lo amb res més. Serà el pediatre qui a partir dels sis mesos determinarà la introducció d’altre tipus d’alimentació.

  • El nadó sap quan ha d’alimentar-se

    La mare no ha d’imposar un horari per alletar el nadó, és el nadó qui determina quan necessita alimentar-se i ell ja té recursos per demanar-ho.

  • No fumis: amb el tabac el nadó pot tenir problemes de son

    Si la mare fuma, transmet la nicotina a través de la llet i encara que no arriba a intoxicar al nadó, pot produir-li problemes per dormir.

  • Aliments que t′aniran bé i d′altres que no tant

    Si creus que no tens llet suficient o que el teu nadó es queda amb ganes de més, pots menjar ametlles i orxata. Aquests productes t’ajudaran en aquesta fase i ho notaràs. D’altra banda, és recomanable evitar el bròquil i l’espàrrec ja que condicionen de manera molt forta el sabor de la llet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

quinze − cinc =